Happy Birthday Republic of Kosovo from CNN [Updated]

Der internationale Ableger des US-amerikanischen Nachrichtensenders CNN hatte für den 4. Jahrestag der Unabhängigkeit des Kosovo ein kurzes Video vorbereitet und am 17. Februar 2012 auch weltweit ausgestrahlt. Mehr als eine Milliarde Menschen in 212 Ländern können den Sender empfangen. [Mehr]

Die Salomonen erkennen Kosovos Unabhängigkeit an

Das kosovarische Außenministerium hat bereits am 13. August 2014 über die offizielle Webseite des Außenministeriums bekannt gegeben, dass die Salomonen, ein Inselstaat im Südwesten des Pazifiks, östlich von Neuguinea, das zum größten Teil aus den Gebieten der südlichen Salomon-Inseln sowie den Rennell-Inseln, den Ontong-Java-Inseln und den weiter östlich liegenden Santa-Cruz-Inseln gebildet wird, Kosovo als unabhängigen und souveränen Staat anerkannt haben. Die Salomonen sind damit der 109-UNO-Mitgliedsstaat, der die Unabhängigkeit Kosovos anerkennt. [Mehr]

Ishujt Solomon njohin Kosovën si shtet të pavarur

Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës ka konfirmuar me Daten 13 Gusht 2014 permes publikimit ne Webfaqen e Ministrisë se Punëve të Jashtme se Ishujt Solomon, një shtet që ndodhet në Melanezi, në jugperëndim të Oqeanit Paqësor, në lindje të Papua Guinesë së Re. Më konkretisht, është në arkipelag Melanezisë në Oqeani, në lindje të Guinesë së Re, ka marrë vendim zyrtar për njohjen e shtetit të pavarur dhe sovran të Kosovës. Ministri i Republikës së Togos Robert Dussey informoj ministrin Hoxhaj se shteti i tij, Republika e Togos, ka marrë vendim zyrtar për njohjen e shtetit të pavarur dhe sovran të Kosovës, duke u bërë shteti i 108 anëtar i Kombeve të Bashkuara që e njeh pavarësinë e Kosovës. [Mehr]

Staaten, die Kosovos Unabhängigkeit anerkannt haben

Das Kosovo wurde bis heute von 109 der insgesamt 193 UNO-Mitgliedsstaaten diplomatisch anerkannt, darunter 24 der 28 EU-Mitgliedsstaaten sowie die USA. Kosovo hat sich am 17. Februar 2008 unabhängig erklärt, hier findet Ihr eine Liste der Staaten, die Kosovo als unabhängigen Staat anerkannt haben. [Mehr]

Lista e shteteve qe kan pranuar pavarësinë e Kosovës

Pavarësia e Kosovës e cila u shpall me 17 Shkurt të vitit 2008 është njohur deri me tani Zyrtarisht nga 109 prej gjithsejt 193 Shteteve anetare te UN-it. Nder këto Shtete janë 24 prej 28 shteteve te Bashkimit Evropian si dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës. [Mehr]

Togo erkennt Kosovo als unabhängigen Staat an

Das kosovarische Außenministerium hat am Mittwoch über die eigene Webseite bekannt gegeben, dass die Republik Togo, ein Staat in Westafrika, am Golf von Guinea gelegen, das an Ghana im Westen, Benin im Osten und Burkina Faso im Norden grenzt, die am 17. Februar 2008 ausgerufene Unabhängigkeit von Kosovo anerkannt hat. Die Republik Togo ist damit der 108-UNO-Mitgliedsstaat, der die Unabhängigkeit Kosovos anerkennt. Das Kosovo hatte am 17. Februar 2008 die Unabhängigkeit ausgerufen. Im selben Jahr trat die neue Verfassung in Kraft. Die Unabhängigkeit wurde bisher von 108 der insgesamt 193 UNO-Mitgliedsstaaten diplomatisch anerkannt, darunter von 23 EU-Staaten sowie von den USA. [Mehr]

Togo, shteti i 108-të që e njeh pavarësinë e Kosovës

Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës ka konfirmuar te Merkuren permes publikimit ne Webfaqen e Ministrisë se Punëve të Jashtme se Togo, një shtet që ndodhet në pjesën perëndimore të Afrikës dhe është i kufizuar në veri me Burkina Fasonë,në lindje me Beninin e në perëndim me Ganën, ka njohur pavarësinë e Kosovës. Ministri i Republikës së Togos Robert Dussey informoj ministrin Hoxhaj se shteti i tij, Republika e Togos, ka marrë vendim zyrtar për njohjen e shtetit të pavarur dhe sovran të Kosovës, duke u bërë shteti i 107 anëtar i Kombeve të Bashkuara që e njeh pavarësinë e Kosovës. [Mehr]

Votimi Jashtë Vendit per zgjedhjet e Parakohshme për Kuvendin e Republikës së Kosovës më 8 Qershor 2014

Pas shpalljes së Zgjedhjeve të Parakohshme parlamentare më 8 Qershor, nga Presidentja e Republikës së Kosovës, znj. Atifete Jahjaga, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i Republikës së Kosovës është duke bërë përgatitjet për organizmin e Zgjedhjeve të Parakohshme për Kuvendin e Republikës së Kosovës që do të mbahen më 8 Qershor 2014. Nëse jeni nga Republika e Kosovës, por jetoni jashtë Kosovës. Ju mund të aplikoni për t’u regjistruar për të votuar me postë për Zgjedhjet e Parakohshme për Kuvendin e Republikës së Kosovës 2014. Formularin për regjistrim për Votim Përmes Postës mund ta merrni nga adresat qe kam shenuar më posht, nga Ambasadat dhe Konsullatat e Republikës së Kosovës ose duke marrë formularin personalisht në një nga pikat shpërndarëse jashtë Kosovës. [Mehr]

Lesotho erkennt Kosovo als unabhängigen Staat an

Das Außenministerium von Kosovo hat im Laufe der Woche über die offizielle Webseite bekannt gegeben, das Lesotho, eine parlamentarische Monarchie im südlichen Afrika, das Kosovo am 12 Februar 2014 als unabhängigen und souveränen Staat anerkannt hat. Das Königreich Lesotho ist damit der 107-UNO-Mitgliedsstaat, der die staatliche Unabhängigkeit Kosovos anerkennt. Das Kosovo hatte am 17. Februar 2008 die Unabhängigkeit ausgerufen. Im selben Jahr trat die neue Verfassung in Kraft. Die Unabhängigkeit wurde von 107 der insgesamt 193 UNO-Mitgliedsstaaten diplomatisch anerkannt, darunter von 23 EU-Staaten sowie von den Vereinigten Staaten von Amerika. [Mehr]

Mbretëria e Lesotos njeh pavarësinë e Kosovës

Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës ka konfirmuar permes publikimit ne Webfaqen e Ministrisë se Punëve të Jashtme se Mbretëria e Lesotos, një shtet që ndodhet në pjesën jugore të Afrikës dhe është i kufizuar nga të gjitha anët nga Republika e Afrikës së Jugut, me Daten 12 Shkurt 2014 ka njohur pavarësinë e Kosovës. Ministri i se Mbretërisë se Lesotos Tsekoa informoj të martën ministrin Hoxhaj se shteti i tij, Mbretëria e Lesotos, ka marrë vendim për njohjen e Kosovës, duke u bërë shteti i 107 anëtar i Kombeve të Bashkuara që e njeh pavarësinë e Kosovës. [Mehr]