Kosova feston sot 4 vjetorin e Pavarësisë

Kosova feston sot 4 vjetorin e Pavarësisë nga Serbia

Ne diten e sotme Kosova, Kosovarët si dhe te gjithë Shqiptarët kudo qe ndodhen festojnë 17 Shkurtin, ditën e shpalljes së pavarësisë se Kosovës nga Serbia. Pavarësia e Kosovës e cila u shpall me 17 Shkurt të vitit 2008 është njohur deri me tani Zyrtarisht nga 88 prej gjithsejt 193 Shteteve anetare te UN-it. Nder këto Shtete janë 22 prej 27 shteteve te Bashkimit Evropian si dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Flamuri i Kosovës
Flamuri i Kosovës by Skender Gagica

Këtu vijon Lista e shteteve qe kan pranuar pavarësinë e Kosovës

Kosovo declares independence

Thousands dance in the streets as Kosovo declares independence from Serbia. Kosovo declared independence from Serbia on Sunday, ending a long chapter in the bloody breakup of Yugoslavia. Serbia responded immediately by calling its mainly Albanian breakaway province a false state and condemning the United States for supporting it. Michael Tetlow reports.

Weblinks -> Kosovo Independence

Kommentare sind geschlossen